Kontakt

Epost

Information, frågor, motioner m.m
info@åledsväg.se

Frågor om medlemskap och fastighetsförändringar tex ägarbyte
medlem@åledsväg.se

Adress

Åleds Vägförening
c/o Jan Alexandersson
Norregårdsgatan 3
313 50 ÅLED

5 kommentarer till Kontakt

 1. Karim Ben Fredj skriver:

  Hej!

  För mer än 1 månad sedan sände jag ett mail angående en förfrågan om asfaltering mellan Bankgatan 8c & 8b till mail adressen ovan . Dock har jag inte fått någon bekräftelse eller svar, min fråga är nu varför detta inte skett!

  Mvh

  Karim Ben Fredj

 2. Max Andersson skriver:

  Hej,

  Jag vill bara meddela att vägarna (Nicklasgränd & Norregårdsgatan) är katastrofalt dåliga just nu.
  Eftersom inget gjordes(plogades) åt gårdagens modd på vägarna så har nattens kyla gjort det till en förrädisk väg att gå på.
  Flera i åled går med sina barn till och från dagis, vilket just nu är så gott som en omöjlighet, speciellt med två barn i.

  Någonting måste göras åt detta idag.

  Hälsningar
  Max Andersson

  • Mathias Persson skriver:

   Hej Max.

   Beklagar det sena svaret och anledningen till det är att vi inte har någon uttalad policy för hur vi ska hantera och svara på förfrågningar som kommer via föreningens websida.

   Angående väghållningen på gatorna och vägar i Åled är det Trafikverket som sköter genomfartslederna med tillhörande cykelbanor medan övriga gator och cykelbanor sköts av kommunen. Vi i föreningen sköter alltså inget av detta.

   Vad kan vi göra för att få det bättre?
   Akuta ärenden sköts bäst genom att berörda ringer direkt till kommunens jourtelefon vars nummer ska gå att finns bland här på sidan.
   Mindre akuta ärenden kan med fördel rapporteras till oss i föreningen så att vi kan ta med i den årliga rapporteringen till kommunen.

   Styrelsesen genom Mathias

 3. Therese skriver:

  Hej!
  Vad görs åt väghållningen på vårs villagator. Jag bor på Nicklas gränd och det är i stort sett omöjligt att ta sig ner för gatan med barnvagn. All snö som blev slask igår efter gårdagens plusgrader och regn har ju frusit till is efter nattens minusgrader. Vem är ansvarig för väghållningen. Vem är ansvarig för om någon ramlar på isgatorna? Är det vägföreningen eller kommunen som ska sköta det. Sandbilen var här precis och sandade, men det hjälper ju inte direkt.
  Jag hoppas att nån tar hand om detta. Om det är kommunen så kanske det hjälper med lite påtryckning från nån i vägföreningen. Fakta är att jag kan inte ens gå ner till solgläntans förskola med min son i barnvagn för att hämta dottern. Vi kan inte ta oss upp för backen på vägen hem heller.

  Mvh
  Therese

  • Mathias Persson skriver:

   Hej Therese.

   Jag hänvisar till svaret jag skrev till Max.

   /Mathias